Meld je aan voor FEEDBACK: 

Persoonlijke, artistieke en zakelijke begeleiding door professionals uit de popsector.


Ben jij een out of the box creative, vers opgeleide of selfmade artiest?

PITCHES

Doe mee aan de Paradiso Melkweg Productiehuis FEEDBACK PITCH en krijg 1.000,- euro startkapitaal voor jouw idee! 

 

Paradiso Melkweg Productiehuis is voor out of the box creatives; vers opgeleid of selfmade artiesten. We werken met diverse, gewaagde en sterk inhoudelijke makers, die willen experimenteren en urgente thema’s willen aankaarten. Artiesten die andere verhalen vertellen op nieuwe manieren.

 

De 5 gelukkigen worden bekend gemaakt tijdens een speciaal FEEDBACK event op 7 december 2022 tijdens No Man’s Land in TivoliVredenburg Utrecht.

Hoe werkt het?

 • Je maakt een video van maximaal 3 minuten, waarin je het volgende uitlegt:
  • Wie ben je en wat wil je doen?
  • Welke stappen wil je ondernemen om daar te komen?
  • Werk je alleen of werk je samen? En waarom?
 • Je filmt op een plek die voor jou inspirerend is. Dat kan alles zijn: Voor de deur van het poppodium waar je ooit wil spelen, het pleintje waar je vroeger hing met je vrienden, je zolderkamer met al je gear of gewoon bij je oma op de bank.
 • De video mag je met je telefoon opnemen. Je hoeft geen videomaker te zijn.
 • Je trekt alles uit de kast om ons van jouw idee te overtuigen!

 

En verder

 • Je stuurt je video voor 7 november 2022 naar ons op: dat doe je online via Instagram (tag ons! @pmproductiehuis) of via een (privé) Youtube of Vimeo link die je naar ons mailt + je contactgegevens. 
  Mailadres: info@pmproductiehuis.nl
  Subject: FEEDBACK PITCH [titel idee] 
 • Er zit een limiet aan het aantal inzendingen die we behandelen, dus wacht niet te lang met het opsturen van je video!
 • We hebben 5x € 1.000,- beschikbaar voor de 5 meest toffe ideeën. 
 • Met het insturen van je video geef je Paradiso Melkweg Productiehuis het recht je video te gebruiken voor publicitaire doeleinden ten behoeve van Paradiso Melkweg Productiehuis. 

TOP 20 INZENDINGEN


FEEDBACK

Voor beginnende tot professionele muzikanten, makers & artiesten

In ons project FEEDBACK bieden we verschillende modules aan waarin we artiesten begeleiden op artistiek en zakelijk vlak.

Wij helpen je met persoonlijke begeleiding en advies bij het omzetten van jouw chaotische idee tot een kloppend creatief concept, het schrijven van subsidieaanvragen voor jouw ambitieuze plannen of het ontwikkelen van een marketingstrategie die aansluit op jouw artistieke waarden en zakelijke doelen. 

FEEDBACK is een project van Paradiso Melkweg Productiehuis. Het project kwam tijdens de coronacrisis tot stand met als doel de kennis en het netwerk van het productiehuis in te zetten om zoveel mogelijk beginnende en professionele artiesten persoonlijk en op een laagdrempelige manier te begeleiden en adviseren.

 

 

 

 

AGENDA 2022

CONSULTS

September - Start aanmelden persoonlijke consults

MASTERCLASSES

2 mei – Artistieke Conceptontwikkeling 

16 mei – Online Marketing

30 mei – Fondsenwerving

WRITERSCAMP

6 juni t/m 28 juni 

PITCHRONDE

Oktober 2022

uitreiking 7 december

 

 

 

 

CONSULTS

Vanaf september zijn onze coaches weer beschikbaar voor online consults op afspraak!

Loop je ergens tegenaan in jouw artistieke of zakelijke proces en wil je daar persoonlijke en gerichte begeleiding bij? Boek een persoonlijk consult bij een van onze ervaren coaches en stel precies de vragen waar jij mee zit op artistiek en/of zakelijk vlak. 

Stuur een mail naar info@pmproductiehuis.nl. Hierna koppelen we je aan een van de professionals uit de cultuursector waarmee je op afspraak één, twee of zoveel als je wilt online gesprekken plant voor persoonlijke begeleiding en advies bij jouw artistieke of zakelijke vragen. 

 

 

 

 

 

PRAKTISCHE INFO

Aanmelden vanaf september

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Per sessie betaal je een eigen bijdrage van 25,- ex. BTW

Je bepaalt zelf het aantal sessies

Een sessie duurt 1 uur

Meer info via info@pmproductiehuis.nl

 

 

 

 

WRITERSCAMP

Van 6 t/m 28 juni 2022 organiseren we weer een writerscamp voor subsidieaanvragen

In een intensief traject van 4 weken begeleiden we jou bij het schrijven van een aanvraag voor een fonds of subsidie. Hierbij word je persoonlijk begeleid door een van onze coaches. Daarnaast volg je elke week een 2 uur durende masterclass van een gastspreker en zijn er gezamenlijke momenten met alle deelnemers waarin je ervaringen en ideeën uit kan wisselen.

De eerste sessie is op 6 juni live op locatie in Amsterdam met een artist talk van gastspreker Josephine Zwaan: singer-songwriter, producer (o.a Lionstorm en Dave Budha) en medeoprichter van rosetta. (het eerste ontwikkelingsplatform voor vrouwelijke en gender non-conforming producers). Josephine deelt in deze artist talk haar ervaringen en de do’s en dont’s bij het ontwikkelen van een plan.

 

 

 

 

PRAKTISCHE INFO

Periode: 6 t/m 28 juni 2022

Eerste meeting op 6 juni in Amsterdam 

Verder online via Zoom 

Aanmelden via info@pmproductiehuis.nl

Er is beperkt plek 

Voor dit traject betaal je een bijdrage van 125,- ex BTW

 

 

 

MASTERCLASSES

2 mei 2022: 

ARTISTIEKE CONCEPTONTWIKKELING

door Tessa Rose Jackson 

Deze masterclass wordt gegeven door artiest, componist en songwriter Tessa Rose Jackson (Someone). In deze masterclass neemt Tessa je mee in het vertalen van een thema of concept naar muziek en uitvoering. Hoe versmelt je jouw verhaal met de muzikale en technische uitvoering?

Na haar studie aan de BRIT school in Londen, waar ook Adele en Amy Winehouse hun carrière begonnen, groeide de singer-songwriter uit tot succesvol componist, producer en songwriter. Haar werk verscheen onder meer in de populaire TV-series New Girl (HBO) en Dear White People (Netflix). Onder het alias Someone creëerde ze in samenwerking met Paradiso Melkweg Productiehuis ORBIT III: een audiovisuele liveshow waar ze gebruik maakte van augmented reality techniek en een expositie van haar eigen gemaakte 3D-artwork.

 

 

 

 

 

 

PRAKTISCHE INFO

2 mei 19:30 tot 21:00

Online via Zoom

Deze online masterclass is gratis toegankelijk  

Meld je vóór 2 mei aan via info@pmproductiehuis.nl

 

 

 

16 mei 2022: 

ONLINE MARKETING

door Sinan Seyhan

Deze masterclass wordt gegeven door Sinan Seyhan. In deze masterclass gaat de creatieve brandmanager een goed gesprek aan met de deelnemers. Er gaat gesproken worden over hoe je strategisch online communicatie kan voeren (storytelling) over je project, product, muziek, etc. Hoe voer je een communicatief plan door met de assets die je hebt van pre- tot post-productie.

Sinan is na een studie audiovisueel en fotografie op de Willem De Kooning academie begonnen als online marketing en brand manager bij Milkshake festival. Tegelijkertijd werkte hij als freelancer in podium- en videokunsten. Zo was hij beeldmaker voor Willie Wartaal en maakte meerdere clips voor o.a. Lionstorm en Famke Louise. Op dit moment werk Sinan voor verschillende festivals als communicatie-expert.

 

 

 

 

 

 

PRAKTISCHE INFO

16 mei 19:30 tot 21:00

Online via Zoom

Deze online masterclass is gratis toegankelijk  

Meld je vóór 16 mei aan via info@pmproductiehuis.nl

 

 

 

30 mei 2022: 

FONDSENWERVING

door Koosje Laan

Deze masterclass wordt gegeven door Koosje Laan. Zakelijk leider en organisatieadviseur Koosje Laan werkt samen met o.a. Fonds Cultuurparticipatie, Paradiso-Melkweg Productiehuis en Theatercompany Marte Boneschansker. Koosje geeft fondsenwervingsadvies en helpt ideeën aan te jagen en te toetsen op financiële en organisatorische haalbaarheid. 

Tijdens deze masterclass neemt Koosje je mee door de de stappen die jij kan zetten als je subsidie aan wilt vragen; bij welke fondsen past jouw plan? Hoe begin je met schrijven? Wat moet je allemaal vertellen in je plan en welke kosten neem je in je begroting.

 

 

 

 

 

 

 

 

PRAKTISCHE INFO

30 mei 19:30 tot 21:00

Online via Zoom

Deze online masterclass is gratis toegankelijk  

Meld je vóór 30 mei aan via info@pmproductiehuis.nl