Over Ons

Onze Missie

Het is onze missie de popsector bestendig en duurzaam te maken door te werken met diverse, gewaagde en sterk inhoudelijke makers. Kennis delen, samenwerken en risico's durven nemen staat hierbij centraal. 

We doen dit door ruimte te creëren voor experiment en artistieke en zakelijke begeleiding op maat. Daarin maken we sterke inhoudelijke keuzes in de manier waarop we werken en met wie. 

Met onze makers werken we aan urgente en inhoudelijke thema’s, zowel op maatschappelijk als op artistiek niveau. Van identiteit, gender en bi-culturalisme tot beleving en (technische) innovatie. 

Wij werken met artiesten die andere verhalen vertellen op nieuwe manieren. 

Wij leveren projecten af die vernieuwend zijn en beweging in gang zetten, door makers die zowel artistiek als zakelijk sterk in de schoenen staan. 

NEEM CONTACT MET ONS OP

Onze Missie

Nu        

Paradiso Melkweg Productiehuis bestaat 20 jaar in 2021 en het fundament is onveranderd. Door unieke samenwerkingen aan te gaan, ruimte te geven voor experiment en door inhoudelijke risico’s te nemen heeft het productiehuis inmiddels een indrukwekkend spoor van vernieuwende producties achtergelaten op de Nederlandse popsector.

Sinds 2015 werkt Paradiso Melkweg Productiehuis aan haar missie om de popsector te verduurzamen door experiment. Daar kwamen al geweldige samenwerkingen en projecten uit voort, onder andere met Cata Pirata, Rita Zapora, Someone, Chagall, Eva van Manen en Lionstorm.

In 2021 start het ambitieuze nieuwe FEEDBACK, als antwoord op de gedwongen stilstand van het coronajaar. Een project waarin Paradiso Melkweg Productiehuis haar kennis en netwerk inzet om nóg meer makers inhoudelijk en op maat te kunnen begeleiden, door één op één (online) coaching, writerscamps voor makers die aanvragen schrijven voor subsidies en fondsen en een serie pitches waarin het productiehuis makers direct en gericht kan steunen in de vorm van een financiële bijdrage.

 

 

GA DIRECT NAAR FEEDBACK

Toen 

Paradiso Melkweg Productiehuis is een unieke samenwerking tussen de twee bekendste poppodia van Amsterdam: Paradiso en Melkweg. De twee podia richtten in 2001 het productiehuis op vanuit de behoefte niet alleen te programmeren, maar ook zelf te kunnen produceren. Om een experimentele kweekvijver te creëren; een plek waar ideeën niet alleen konden ontstaan en uitgevoerd worden, maar waar ook risico’s genomen konden worden.

Al in de beginjaren gooide het productiehuis hoge ogen met vernieuwende producties als de Mattheus Passion als nachtprogramma met Joost van Bellen en Gerald van de Koop, multimedia producties met PIPS:Lab, Tin Men and the Telephone en VJ-contest ‘Visual sensations’ en als aanjager van een golf nieuwe experimentele muziektheatermakers met onder andere Project Wildeman, Touki Delphine en Nineties Productions.

 

 

 

 

 

 

Ga direct naar Paradiso

Paradiso.nl

Ga direct naar Melkweg

Melkweg.nl