Chagall

"Mensen in het publiek huilen soms van ontroering.

Het voelt toch een beetje als magie uit je vingers."

766

Chagall

Sinds 2015 maakt zangeres & producer Chagall audio-visuele live shows op de kruising tussen muziek, techniek, visuele kunst en beweging, ondersteund door sensor technologie.

Het uitgangspunt van al haar werk is het vermenselijken van het digitale en het creëren van belevenissen van computer muziek die net zo’n sterke emotionele indruk achterlaten als muziek gecreëerd met traditionele instrumenten. Tegelijk wordt duidelijk dat het gebruik van technologie niet alleen maar een middel is, maar de drijver van onontdekte artistieke mogelijkheden en geboorte van een vernieuwende kunstvorm waarvan de grenzen van creativiteit nog lang niet zijn bereikt.

Haar shows zijn tech heavy, maar het is de menselijkheid en vloeibaarheid van Chagall's gebaren en de muzikale impact van de nummers die haar shows tot een unieke fusie van muziek en tech maken, waarmee ze bewijst dat technologie niet gelijk staat aan onpersoonlijk, en mechanisch, maar in staat is om het publiek emotioneel, sonisch en visueel te stimuleren.

Tussen 2011-2013 was Chagall actief in de Nederlandse pop muziek als zangeres & songwriter. Ze was 3FM serious talent en recording artist bij EMI/Universal Records.

In 2013 verhuisde zij naar London om dichter bij de bron van haar muzikale inspiraties te zijn. Niet alleen kwam zij daar in contact met veel van haar muzikale helden en heldinnen maar raakte zij ook betoverd door de wereld van de muziek technologie. In 2014 werd ze onderdeel van MiMU, de Londense startup die onder leiding van muzikant/innovator Imogen Heap de MiMU Gloves had ontworpen: handschoenen met beweging-sensoren, specifiek gemaakt voor de besturing van muziek.

Naast haar werk binnen MiMU, werkte Chagall door aan haar artistieke carrière.

Na opgetreden te hebben in de meeste Europese landen, de VS, Dubai, maakte Chagall in mei 2019 haar eerste reis naar China om op te treden in WISExReeperbahn in Beijing.

Ze is ambassadeur voor het PRS Keychange programma, mentor bij Abbey Road Studios music-tech incubator Abbey Road Red en is sinds 2017 artist in residence bij Smartvenue De Effenaar in Eindhoven.

Chagall

Unlocked

Wil je op de hoogte blijven van Chagall?

Volg Chagall op Instagram