Babs

“Voor jou een woord, voor een ander identiteit”

1339

De Leidse artiest Babs is een pop-rapper, producer en songwriter met een missie. Ze is niet in een hokje te stoppen en schopt dan ook graag tegen stereotypes rond gender en seksualiteit.

Haar eerste release verscheen tijdens de pandemie in 2021. In korte tijd bracht ze 10 singles uit en 2 EP's, speelde ze op een vol Malieveld tijdens Bevrijdingsfestival en maakte ze haar Mainstage debuut tijdens Rotterdam Pride voor meer dan 15.000 mensen. In 2022 scoorde ze haar eerste sync in de internationale, award-winnende hiphop serie Atlanta en is ze genomineerd voor de Popprijs Overijssel. Intussen heeft ze schrijfsessies met o.a Willie Wartaal, Linde Schöne en Shary-An gehad. Ze is 3voor12 talent van de Popronde 2022 en aangekondigd als act op Eurosonic Noorderslag (ESNS) 2023.

Als vrouwelijke producer en rapper probeert ze op een speelse manier tegengas te geven in een door mannen-gedomineerde scene. Haar muziek is een combinatie van dance drums, melodische rap en funky akkoorden met een vrolijk pop smaakje, waar het draait om het verhaal. Haar doel is om aan de hand van deze muziek kleur aan te brengen in het zwart-wit-denken van de samenleving.

1341

Onverwachte Visite

Op de hoogte blijven van Babs?

Volg Babs op Instagram